Icke-standardiserad utrustning design och tillverkning


Denna installation är avsedd att användas av icke-stridsflygare, friluftsfordon, hängglider och paragliders, upp till 500 meter vid lyftning (sträckande) luft. Installationen är relativt liten i storlek, enkel konstruktion.
Enheten är fastsatt på baksidan av bilen. Ett rep på 500 meter rullas ut ur trumman, med ett totalt rep på 800 meter. Atleten klibbar i slutet av repet. När idrottaren är redo börjar bilen åka och atleten, med en flygande flyger eller paraglider börjar stiga. Enheten har en passiv mekanism för att lossa repet under högre belastningar. När idrottsmanen stiger till den önskade höjden, kommer han att rotera tillbaka till trumman med hjälp av starteren. Detta kan göras av en person som kör bil.


Denna mobilrobot är designad och tillverkad för ROBOT INTELLIGENCE 2011. Dess syfte är att övervinna en förutbestämd rutt med hinder, hitta en väska som väger 1 kg, ta påsen och ta den till startplatsen. Roboten måste göra allt själv, omanagd av mannen. Dess vikt bör inte överstiga 20 kg. Robot Client KTU Panevezys Institute. Roboten var programmerad och konstruerad och monterad av KTU PI-teamet FORTUNE HUNTERS. Företaget ”MERTONAS” har utfört den mekaniska delkonstruktionen, tillverkat hela den mekaniska delen: chassi, kropp, manipulatorer och andra detaljer. Alla delar är gjorda av lätta komponenter: aluminium, titan, plast. Alla robotmekaniska delar testades också. För närvarande raffineras denna robot, forskningen utförs. Andra robotar är också konstruerade och tillverkade.


Robot griphållaren är konstruerad för att gripa föremål av olika dimensioner: cylindriska eller kvadratiska former, papper, material och föremål med en halkyta. Pickupen är utrustad med sensorer som bestämmer vilket gaugeobjekt som arresteras. Ändarna på roboten griphållaren har utbytbara läppar. Läpparna har olika modifieringar. Deras syfte är att anpassa sig till olika ytor.